Lezing / workshop

Warmtezorg in de kraamtijd, buikpijnpreventie

Kapinga Mwamba, Natuurlijk Kraamverzorgende en verloskundige verzorgt een lezing waarin zij het belang van warmtezorg voor gezonde ontwikkeling belicht en een verband legt tussen warmtezorg het voorkomen van krampjes. Na de lezing volgt een workshop waarin uzelf gaat oefenen met poppen.

Warmte blijkt veel belangrijker dan gedacht.

Een goed opgevoed warmteorganisme kan onverklaarbare buikpijnen voorkomen. Voor het opgroeiende kind vormt het de basis voor een gezond stuk zelfkennis. In de puberteit blijkt dit goed ontwikkelde warmteorganisme zelfs te kunnen dienen als aftastorgaan bij het maken van keuzes, wat is goed voor mij en wat niet?

Zeer praktisch leer je, hoe je vanaf de eerste dag kunt meehelpen je kind lekker in zijn vel te laten aankomen. Het verband tussen omhulling en warmte, het gebruik van natuurlijke materialen zoals wol, zijde of katoen, lekker instoppen of inwikkelen en veilige mutsjes komen uitgebreid aan de orde.

In de workshops kun je leren hoe te wikkelen,(geen bakeren), te verschonen zonder dat uw kind hoeft te huilen, en hoe je kunt toveren met wat tape en een molton, en waar je zoal op let bij het aankleden van de baby. Een aanrader voor elke zwangere en prof in de geboortezorg.

 

Workshop: Verschonen zonder huilen, Wikkelen, kleding en Wasbare luiers

Programma

Luieruurtje naar wens
18.45 inloop
19.00 wasbare luiers, info met voorbeelden en vragen

Iedereen
19.30 lezing Kapinga Mwamba
20.30 demo verschonen zonder huilen
21.00 pauze
21.15 workshop wikkelen, mutsjes, benendoek, onderstoppen, kleding. Oefen- en toonmaterialen aanwezig.

 

Data: , 20 juni ’18 , 10 oktober 2018
Tijd: 20.00 – 22.00 uur.
Plaats: Blondeelstraat 15, 3067 VA Rotterdam
Gezondheidscentrum Lage Land, Therapeuticum Helianth
Kosten: €15,- pp, paren €25,- ter plaatse te voldoen.
Aanmelden mariabom@geborgenverzorgen.nl (noodzakelijk).