Voor: Certificaathouders – NK1 & NK2

Datum: 25 september 2018
Tijd: 13:00 – 17:30
Locatie: Helicongebouw, Socrateslaan 22a, Zeist

Kosten:  leden € 65,00 | niet leden € 75,00 (wordt € 100,00 per 1-1-2019)

Accreditatie NBvNK: 2 punten register algemeen en 2 punten register vaardigheden
Accreditatie KCKZ: 4 punten in ‘overig’

Trainers: Edmond Schoorel, kinderarts, Marijke Steenbruggen, biografisch consulent en  Maria Bom, expert Natuurlijke Kraamzorg, Ida van Straten, verpleegkundige uitwendige therapie

Inschrijven: Inschrijfformulier


Thema Weerstand en Ontwikkeling
De ontwikkeling van het kind begint met het overwinnen van de weerstand van de bekkenbodem. Volwassen mensen ontmoeten weerstanden in hun beroepsleven die erom vragen het hart te laten spreken. Voor elke ontwikkeling is weerstand nodig. Die weerstanden ontmoeten we op verschillende niveaus, in het denken, het voelen en het willen.

Dokter Schoorel zal ingaan op deze weerstanden en verbanden leggen. De organen die hij daarbij zal bespreken zijn de bekkenbodem, het hart en de hersenen.

Vaardigheden
Alle 5 vaardigheden zoals wikkelen, benendoek, verschonen, bovenarm schouder inwrijving en kamille buikwikkel, worden geoefend. Je bevraagd en beoordeeld elkaar waardoor je maximaal betrokken en lerend actief bent. Minder juf, meer jullie zelf. In april is deze nieuwe opzet hoog gewaardeerd door de deelnemers. Je gaat met opgefriste kennis naar huis en bent voor sommige vaardigheden weer beter toegerust.
We bespreken nieuws en ontwikkelingen rondom de vaardigheden en delen ervaringen. Jouw inbreng is hier van belang.