Voor: Certificaathouders NK1 & NK2

Datum: 16 april 2019
Tijd: 13:00 – 17:30
Locatie: Helicongebouw Zeist

Kosten: leden € 65,00 | niet leden € 100,00

Accreditatie NBvNK: 4 punten
Accreditatie KCKZ: 4 punten


Training basisvaardigheden Natuurlijke Kraamzorg
Voor Natuurlijk Kraamverzorgenden organiseert de opleiding jaarlijks 2 x een vaardigheidstraining. Door middel van deze bijeenkomsten blijf je  up-to-date en behoeden we de herkenbaarheid en eenheid in de Natuurlijke Kraamzorg. Je blijft op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen, aanpassingen en verbeteringen van de vaardigheden. Want er gebeurt veel in onze groeiende beweging.

Het gaat om de 5 basisvaardigheden:

  1. Kamillebuikwikkel
  2. Boven arm schouder inwrijving
  3. Verschonen zonder warmteverlies en huilen
  4. Benedoek
  5. Los wikkelen

Voor diegenen die in het kwaliteitsregister hun kwaliteit waarborgen voor behoud certificaat worden 4 punten in het algemeen register bijgeschreven bij deelname. Voor behoud van je certificaat volg je jaarlijks één training. Nieuw vanaf april 2018 is dat alle vaardigheden in één training aan bod komen. Soms is er een aanvullend verdiepend thema. Dit thema komt voort uit vragen van leden en actuele ontwikkelingen in ons werkveld.

Inhoud scholing
Je krijgt van de sprekers nieuwe menskundige inzichten rondom de rol van het  bekken, het hart en de hersenen als weerstandspunt ten behoeve van ontwikkeling.  Zij stimuleren je vanuit antroposofisch perspectief naar het bekken en de mens te kijken. Je vermogen tot beelden denken wordt gevoed met ondersteunende kunstbeelden.

Uitgangspunt
De scholing is gebaseerd op de antroposofische menskunde volgens Rudolf Steiner. Uitgewerkt in De eerste zeven jaar, kinderfysiologie; Edmond Schoorel , Kinderspreekuur; Wolfgang Goebel en Michaela Glöckler, Uitwendige therapie; Ina Emous-van der Kooij e.a. De docenten werken op hun vakgebied vanuit dit perspectief

Programma

– volgt-

Je krijgt

  • Kennis, vaardigheden en inspiratie
  • Bewijs van deelname
  • Bijschrijving KCKZ accreditatiepunten 4
  • Bijschrijving NBvNK accreditatiepunten 4