Intercollegiale Uitwisseling
Op 13 plaatsen in Nederland zijn groepen ontstaan ter versterking van de gezamenlijke interesse en kennis van Natuurlijke Kraamzorg.

We beogen vlakke gelijkwaardige groepen te creëren, een veilige plek voor vragen rondom Natuurlijke Kraamzorg en jouw eigen ontwikkeling daarin. Een plek waar je elkaar tot steun kunt zijn en inspiratie ervaart.
Alle Natuurlijk kraamverzorgenden zijn uitgenodigd. Ook diegenen die besloten hebben hun registratie in het kwaliteitsregister van de Natuurlijke Kraamzorg te laten verlopen. Ook zij kunnen immers lid worden van de beroepsvereniging.

 1. Nijmegen
 2. Eindhoven-Uden
 3.  Arnhem
 4. Apeldoorn
 5. Amersfoort
 6. Limburg Noord
 7.  Limburg-Zuid
 8. Utrecht
 9.  Noord-Holland noord
 10.  Noord Holland Zuid (moet nog starten)
 11.  Amsterdam
 12. Breda-Gorinchem
 13. Zuid Holland
 14. Leeuwarden

 

Uitgangspunt
De uitwisseling is gebaseerd op het antroposofisch mensbeeld van Rudolf Steiner. Praktijksituaties worden besproken met de vraag naar aanvullende gedachten vanuit de kennis van de natuurlijke kraamzorg en de antroposofie.  Docenten werken op hun vakgebied vanuit dit perspectief.

Accreditatie NBvNK
2 punten per avond (verplichte aantal punten per jaar 8 voor kwaliteitsregister)
Op deze pagina zullen we je op de hoogte houden van de ontwikkelingen, waar gaat het door, met welk onderwerp gaan ze aan de slag, wie wordt het aanspreekpunt?