Van het bestuur
We zijn bezig avonden te organiseren ter versterking van de gezamenlijke interesse en kennis van Natuurlijke Kraamzorg  onder de noemer:
Hoe leeft de Natuurlijke Kraamzorg in jouw buurt?
We beogen vlakke gelijkwaardige groepen te creëren, een veilige plek voor vragen rondom Natuurlijke Kraamzorg en jouw eigen ontwikkeling daarin. Een plek waar je elkaar tot steun kunt zijn en inspiratie ervaart.
Alle Natuurlijk kraamverzorgenden worden uitgenodigd. Ook diegenen die besloten hebben hun registratie in het kwaliteitsregister van de Natuurlijke Kraamzorg te laten verlopen. Ook zij kunnen immers lid worden van de beroepsvereniging. (zie lid
De bijeenkomst is met name bedoeld voor die leden die met collega’s van de natuurlijke kraamzorg uit hun regio hun ontwikkeling en de natuurlijke kraamzorg willen versterken
Er is gekeken naar een maximale rijafstand van 30 minuten en er zijn mensen bereid gevonden gastvrouw te zijn.  Niet zonder trots vormden zich 15 groepen.

 1. Nijmegen
 2. Eindhoven-Uden
 3.  Arnhem
 4. Apeldoorn
 5. Amersfoort
 6. Limburg Noord
 7.  Limburg-Zuid
 8. Utrecht
 9.  Noord-Holland noord
 10.  Noord Holland Zuid
 11.  Amsterdam
 12. Breda-Gorichem
 13. Zuid Holland
 14. Lemmer
 15.  Drachten

De meeste groepen komen in september bijeen onder begeleiding van Maria. Het Noorden van het land wordt geleid door Jelka Jungslager en zal meer in oktober plaatsvinden.

Uitgangspunt
De uitwisseling is gebaseerd op het antroposofisch mensbeeld van Rudolf Steiner. Praktijksituaties worden besproken met de vraag naar aanvullende gedachten vanuit de kennis van de natuurlijke kraamzorg en de antroposofie.  Docenten werken op hun vakgebied vanuit dit perspectief.

Accreditatie NBvNK
2 punten per avond (verplichte aantal punten per jaar 8 voor kwaliteitsregister)
Op deze pagina zullen we je op de hoogte houden van de ontwikkelingen, waar gaat het door, met welk onderwerp gaan ze aan de slag, wie wordt het aanspreekpunt?